Közlemény

Written by  on január 18, 2018

Eördögh Lajos őstermelő sertéstelepének előzetes vizsgálata

Megtekintés

TOP-4.1.1-15-KO1-2016-00017

Written by  on december 12, 2017

Kedvezményezett neve: Ete Község Önkormányzata

Projekt címe: Egészségügyi alapellátás infrastruktúrafejlesztése a Bakonyalján – Bakonybánk, Bakonyszombathely, Ete és Vérteskethely településeken

Projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-15-KO1-2016-00017

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.02.14.

A támogatás összege: 85 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében a háziorvosi, fogorvosi, valamint a védőnői ellátás fejlesztése történik meg 4 településen: Bakonybánkon, Bakonyszombathelyen, Etén és Vérteskethelyen. Az önkormányzatok célja, hogy a vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével olyan korszerű rendelők jöjjenek létre, amelyekben magas színvonalon valósulhat meg a gyógyítás, és amelyek megfelelő munkakörülményeket biztosítanak az ott dolgozó egészségügyi munkatársak számára.

Ete: A település vezetése a jelenlegi, 1910-es években épült orvosi rendelő lebontása mellett döntött annak életveszélyes állapota miatt. A támogatásból egy új, 152,06 m2-es, teljes körűen akadálymentesített Egészségház épül, amelyben helyet kap a háziorvosi rendelő, a fogorvosi rendelő és a gyermekorvosi rendelő. Ezen felül fogorvosi eszközök beszerzésére is sor kerül a korszerű betegellátás érdekében.

Bakonybánk: Az Önkormányzat a tulajdonában álló, a település központi részén fekvő épület átalakításával tervezi kialakítani a minden feltételnek megfelelő új rendelőt. A projekt keretében megtörténik az épület külső szigetelése, nyílászáróinak cseréje, belső felújítása, akadálymentesítése, valamint a fűtés korszerűsítése. A felújítást követően az épület alkalmassá válik a tervezett funkciók betöltésére, a betegek megfelelő körülmények között történő ellátására.

Bakonyszombathely: A településen két épületben működnek az egészségügyi szolgáltatások: az egyik épületben a háziorvosi, a fogorvosi, a védőnői és a házi gyermekorvosi rendelések zajlanak, a másik épületben ügyelet, sürgősségi ellátás és a szűrések, tanácsadások folynak, továbbá itt található a szolgálati lakás is. A fejlesztés során az orvosi rendelő épületén a tetőfedés cseréje, a padlásfödém hőszigetelése, valamint az épület főbejáratának akadálymentesítése valósul meg. Az orvosi ügyelet és a szolgálati lakás esetében is sor kerül a tetőfedés cseréjére, az épület teljes hőszigetelésére és a fűtési rendszer korszerűsítésére. A tervezett felújítások, korszerűsítések eredményeként az épületek megfelelnek majd a XXI. században elvárható követelményeknek, és a jelenleginél jóval gazdaságosabban üzemeltethetőek. Az orvosok és a védőnő által használt eszközök egy részének cseréjére is lehetőség nyílik a projekt keretén belül.

Vérteskethely: Az Önkormányzat az Egészségházban újonnan kialakított fogorvosi rendelőbe bútorokat, illetve műszereket szerez be.

 

 

Polgármesteri köszöntő

Written by  on július 14, 2016

Kedves Látogatónk!

polgi

Vérteskethely község polgármestereként tisztelettel köszöntöm Önt településünk honlapján.

Megtisztelő számomra, hogy felkereste községünk honlapját és érdeklődik múltja, jelene és jövője iránt. Honlapunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy minden érdeklődő számára bemutassuk településünket, rendezvényeinket és látnivalóinkat, továbbá, hogy hasznos információkat nyújthassunk azoknak, akik településünkön intézik ügyeiket. Mindezek érdekében igyekszünk az internet nyújtotta lehetőségeket minél jobban kihasználni, egyszerűbbé tenni mindenki számára az információhoz jutást, megkönnyíteni az ügyintézést. Őszintén remélem, hogy a folyamatosan aktualizált honlapunkon közreadott információink segítik Önt abban, hogy részletesen megismerje ezt a szép falut, s kedvet adnak Önnek ahhoz, hogy személyesen is ellátogasson hozzánk.

Viszontlátásra Vérteskethelyen!

2

Szelektív hulladékgyűjtés

Written by  on július 14, 2016

images

Tisztelt Ingatlanhasználó!

 

A VERTIKÁL Közszolgáltató Nonprofit Zrt.  a lomtalanítást  házhoz-menő rendszerben végzi, tekintettel arra, hogy a lomtalanítás e módon történő elvégzése  a lakosság számára is kényelmes, figyelembe véve, hogy nem kell egy meghatározott időponthoz igazodni, személyesen, telefonon vagy e –mailben is lehetőséget biztosítunk az időpont egyeztetésére.

Lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált használati tárgyakat, eszközöket, bútorokat szállítjuk el.

A nagydarabos lom (pl. bútor) kivételével a kisebb méretű anyagok a hatékonyabb elszállítás és  a szétszóródás megakadályozása érdekében kizárólag bezsákolva, kötegelve kerülnek elszállításra.

 

Nem tartoznak a lomtalanítás körébe, így nem kerülnek elszállításra:

  • gally, salak, trágya, szalma, egyéb állati- és növényi hulladék, építési-, bontási törmelék, ipari hulladékok
  • elektronikai hulladékok (pl. TV készülék, hűtőgép, számítógép)
  • veszélyes hulladékok (akkumulátor, gumiabroncs)
  • heti szemétszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói-vállalkozói tevékenységből származó hulladék

 

A házhoz-menő rendszerű lomtalanítást évente, ingatlanhasználónként  egy alkalommal végezzük el.

 

Feltétel, hogy az ügyfélnek ne legyen díjhátraléka!

 

Szállítással kapcsolatos információkért a 34/359-355 telefonszámon, valamint a bakonyszolg@enternet.hu  e-mail címen érdeklődhetnek.

 

Szelektív házhoz menő gyűjtés 2018. Vérteskethely

január 10. és 24.
február 7. és 21.
március 7. és 21.
április 11. és 25.
május 9. és 23.
június 6. és 20.

Zöldhulladék gyűjtés 2018. Vérteskethely

január 17. és 31.
február 14.
március 28.
április 18.
május 30.
június 27.

2

Február 4. -Rákellenes világnap

Written by  on február 5, 2016

februar4