TOP-1.4.1-15-KO1-2016-00014

Written by  on június 8, 2018

Kedvezményezett neve: Vérteskethely Község Önkormányzata

Projekt címe: A Vérteskethelyi Óvoda energetikai fejlesztése és játékbeszerzés

Projekt azonosító száma: TOP-1.4.1-15-KO1-2016-00014

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.07.31.

A támogatás összege: 11 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása:

A 2013. szeptember 1-től az Aka-Vérteskethely-Bakonysárkány Köznevelési Intézményfenntartó Társulás által fenntartott Bakonysárkányi Csukás István Óvoda vérteskethelyi telephelyén egy 30 férőhelyes vegyes csoport működik.

Az óvoda fűtésrendszere korszerűtlen, nem gazdaságos, ráadásul a hőleadó felületek elavultak, rosszul üzemelnek, ezért szükséges a fűtésrendszer korszerűsítése, a hőleadó felületek cseréje, valamint egy új kazán beszerzése. Továbbá az óvoda udvarán csupán néhány játék található, amelyek bár a gyermekek mozgásigényét kielégítik, azonban a fejlesztést, a nevelési munkát nem segítik.

Az Önkormányzat célja, hogy az elnyert vissza nem térítendő európai uniós támogatásból az óvoda elavult fűtését korszerűsítse, a tetőre egy napelemes rendszert telepítsen, valamint az udvart új játékokkal fejlessze.

A projekt keretében a kazáncsere mellett 14 db DK 600*2000 Star típusú acéllemez lapradiátor, valamint 8 db Dk 600*1800 Star acéllemez lapradiátor kerül beépítésre. Az épület nyeregtetős felületén, déli tájolással 48 db Renesola 250 W teljesítményű polykristályos napelem kerül elhelyezésre egyedi gyártású rozsdamentes tartószerkezetre. Emellett 10 új udvari játék beszerzésére is sor kerül.

A projekt eredményei a következők:

  • jelentősen csökkennek a fenntartási költségek
  • modern, minőségi nevelési környezet alakul ki
  • a gyerekek levegőn tartózkodása időjárástól független módon is lehetővé válik
  • elősegíti a gyermekek egészséges testi és szellemi fejlődését
  • hozzájárul a nők munkába állásának segítéséhez, ami a foglalkoztatottság növekedését eredményezi
  • növekszik a település népességmegtartó ereje

Közlemény

Written by  on január 18, 2018

Eördögh Lajos őstermelő sertéstelepének előzetes vizsgálata

Megtekintés

TOP-4.1.1-15-KO1-2016-00017

Written by  on december 12, 2017

Kedvezményezett neve: Ete Község Önkormányzata

Projekt címe: Egészségügyi alapellátás infrastruktúrafejlesztése a Bakonyalján – Bakonybánk, Bakonyszombathely, Ete és Vérteskethely településeken

Projekt azonosító száma: TOP-4.1.1-15-KO1-2016-00017

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.02.14.

A támogatás összege: 85 000 000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

 

A projekt tartalmának bemutatása:

A projekt keretében a háziorvosi, fogorvosi, valamint a védőnői ellátás fejlesztése történik meg 4 településen: Bakonybánkon, Bakonyszombathelyen, Etén és Vérteskethelyen. Az önkormányzatok célja, hogy a vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével olyan korszerű rendelők jöjjenek létre, amelyekben magas színvonalon valósulhat meg a gyógyítás, és amelyek megfelelő munkakörülményeket biztosítanak az ott dolgozó egészségügyi munkatársak számára.

Ete: A település vezetése a jelenlegi, 1910-es években épült orvosi rendelő lebontása mellett döntött annak életveszélyes állapota miatt. A támogatásból egy új, 152,06 m2-es, teljes körűen akadálymentesített Egészségház épül, amelyben helyet kap a háziorvosi rendelő, a fogorvosi rendelő és a gyermekorvosi rendelő. Ezen felül fogorvosi eszközök beszerzésére is sor kerül a korszerű betegellátás érdekében.

Bakonybánk: Az Önkormányzat a tulajdonában álló, a település központi részén fekvő épület átalakításával tervezi kialakítani a minden feltételnek megfelelő új rendelőt. A projekt keretében megtörténik az épület külső szigetelése, nyílászáróinak cseréje, belső felújítása, akadálymentesítése, valamint a fűtés korszerűsítése. A felújítást követően az épület alkalmassá válik a tervezett funkciók betöltésére, a betegek megfelelő körülmények között történő ellátására.

Bakonyszombathely: A településen két épületben működnek az egészségügyi szolgáltatások: az egyik épületben a háziorvosi, a fogorvosi, a védőnői és a házi gyermekorvosi rendelések zajlanak, a másik épületben ügyelet, sürgősségi ellátás és a szűrések, tanácsadások folynak, továbbá itt található a szolgálati lakás is. A fejlesztés során az orvosi rendelő épületén a tetőfedés cseréje, a padlásfödém hőszigetelése, valamint az épület főbejáratának akadálymentesítése valósul meg. Az orvosi ügyelet és a szolgálati lakás esetében is sor kerül a tetőfedés cseréjére, az épület teljes hőszigetelésére és a fűtési rendszer korszerűsítésére. A tervezett felújítások, korszerűsítések eredményeként az épületek megfelelnek majd a XXI. században elvárható követelményeknek, és a jelenleginél jóval gazdaságosabban üzemeltethetőek. Az orvosok és a védőnő által használt eszközök egy részének cseréjére is lehetőség nyílik a projekt keretén belül.

Vérteskethely: Az Önkormányzat az Egészségházban újonnan kialakított fogorvosi rendelőbe bútorokat, illetve műszereket szerez be.

 

 

Polgármesteri köszöntő

Written by  on július 14, 2016

Kedves Látogatónk!

polgi

Vérteskethely község polgármestereként tisztelettel köszöntöm Önt településünk honlapján.

Megtisztelő számomra, hogy felkereste községünk honlapját és érdeklődik múltja, jelene és jövője iránt. Honlapunkat azzal a céllal hoztuk létre, hogy minden érdeklődő számára bemutassuk településünket, rendezvényeinket és látnivalóinkat, továbbá, hogy hasznos információkat nyújthassunk azoknak, akik településünkön intézik ügyeiket. Mindezek érdekében igyekszünk az internet nyújtotta lehetőségeket minél jobban kihasználni, egyszerűbbé tenni mindenki számára az információhoz jutást, megkönnyíteni az ügyintézést. Őszintén remélem, hogy a folyamatosan aktualizált honlapunkon közreadott információink segítik Önt abban, hogy részletesen megismerje ezt a szép falut, s kedvet adnak Önnek ahhoz, hogy személyesen is ellátogasson hozzánk.

Viszontlátásra Vérteskethelyen!

2