Választási Iroda közleménye

Written by  on április 4, 2024

Járda felújítás Vérteskethelyen

Written by  on március 18, 2024

Kedvezményezett neve: Vérteskethely Község Önkormányzata

Pályázati felhívás neve (kódszáma): Magyar Falu Program – Út, híd, járda építése/ felújítása 2023 (MFP-UHJ/2023)

Projekt címe: Járda felújítás Vérteskethelyen (3480226650)

Támogatás összege: 9 909 666.- Ft.

Támogatás mértéke:         100 %

A projekt tartalmának rövid bemutatása: A felújítással érintett Kossuth Lajos utca és Ady Endre utca egy szakasza mintegy 284 méter hosszú szakaszon újult meg. A  régi járda burkolata elöregedett, töredezett, repedezett, helyenként szétmálló, a járdalapok elmozdultak, emiatt az alulról feltörő gyomnövényzet által tönkretett egyenetlen felületéből adódóan balesetveszélyes. A  járda megmaradt burkolata elbontásra került, majd a megfelelő alapréteg és szegélyezés után térkő borítás került kialakításra. A projekt keretében felújított járdaburkolat biztonságos gyalogos közlekedést tesz lehetővé. A járda megépítése a településképre  kedvező hatást gyakorol, hozzájárul a lakosság komfortérzetének javulásához, a település gyalogosközlekedési infrastruktúrájának fejlődéséhez.

A projekt kezdete: 2023.július 15..

A projekt befejezése: 2025. január 31.

Helyi Választási Iroda határozata

Written by  on november 2, 2023

Vérteskethely Óvoda infrastrukturális felújítása

Written by  on december 29, 2022

Kedvezményezett neve: Vérteskethely Község Önkormányzata

Támogatás összege: 7 081 187.- Ft.

Támogatás mértéke:         100 %

A projekt tartalmának rövid bemutatása:

A projekt keretin belül megújulna a villamos hálózat, a vezetékek, kapcsolók és lámpatestek cseréje történne meg. A vízrendszerben a régi csövek, szaniterek cseréje valósulna meg. A javítások, cserék után a falak javítva és festve lennének.

Az óvoda épülete az 1970-es években épült, az akkori kor követelményeinek megfelelő víz- és villanyhálózattal, amely mára teljesen elavult, korszerűtlen és veszélyes. Heti szinten gondot okoz a lefolyók dugulása, a villanyhálózatnál pedig a zárlatok kialakulása. A vízvezeték csőrendszere elavult, a mosdók, mosogatók elszíneződöttek. Minden helyiségben még neon világítás van, több helyen hiányos világítással. A kapcsolók, csatlakozó aljzatok veszélyt jelentenek a gyerekek részére. A villanyvezetékek még alumíniumból készültek. A felújítás falbontással jár, ezért szükséges a falak javítása, festése.

A felújítással az ellátás minősége jelentősen javulna, a gyerekek egy korszerű óvodába járhatnának.

A projekt kezdete: 2022. 05. 02.

A projekt befejezése: 2022.12.30.