Családok és időskorúak szociális ellátásának kistérségi szintű fejlesztése


Jobb körülmények között segítik a családokat és a rászorulókat a kisbéri kistérségben. A szolgáltatások, 16 településen, önálló helyszínen elérhetővé váltak, amely megsokszorozza a munkavégzés hatékonyságát.

uszt

 

A Kisbéri Többcélú Kistérségi Társulás 143 912 703,-Ft-os támogatást nyert, az Európai Unió és a Magyar Állam által. Az Új Széchenyi Terv keretében, a Kisbéri kistérség szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatási központ alapvető infrastrukturális feltételei, 161,6 MFt-ból valósultak meg. Az épület felújításokkal 15 új telephely jött létre, és a központ is megújult. Kisbéren és Tárkányon létrehozták az idősek napközi otthonát, az ÖNO-t, ahol szociális étkeztetést is biztosítanak a rászorulóknak. A 14 kis szociális irodában pedig, a szakellátásnak a szakembereivel, találkozhatnak a rászorulók, illetve ez egy olyan információs központ is lesz, ahol mindenki tudja jelezni a problémáját. A szolgáltatások tehát, minden településen, önálló helyszínen elérhetővé váltak, amely megsokszorozza a munkavégzés hatékonyságát. Ezáltal a családsegítő központ munkatársai nemcsak Kisbéren, hanem a térség községeiben is segítenek a hozzájuk forduló rászorulókon.

 

Vérteskethelyen is található szociális iroda

Jobb körülmények között segítik a családokat és a rászorulókat a kisbéri kistérségben. A szolgáltatások, már Vérteskethelyen is elérhetőek. A szociális irodában, a szakellátásnak a szakembereivel, találkozhatnak a rászorulók, illetve ez egy olyan információs központ is lesz, ahol mindenki tudja jelezni a problémáját.

Vérteskethelyen a projekt kialakítására a Polgármesteri Hivatal melletti használaton kívüli iskolaépületében található, utcafronton lévő helyiséget jelölték ki. A helység teljes mértékben akadálymentesített. Az épületben a főbejárat helye nem változott, az előtérből várót alakítottak ki, ebből nyílik a szociális iroda. Felújítottak továbbá egy darab felnőtt WC-t is. A falakat újravakolták és festették. A parkettát is felújították. A bejárati ajtót egy új, műanyag, hőszigetelt ajtóra cserélték. A belső iroda ajtót felújították. A WC előtér ajtót illetve a WC ajtót papírrács betétes, dekorfóliázott fa beltéri ajtóra cserélték. Mind az előtérben, mind az irodában az ablakokat kicserélték, helyettük új, hőszigetelt, fokozott légzárású műanyag ablakot helyeztek el. A konnektorokat, villanykapcsolókat és lámpákat kicserélték. A meglévő radiátorok helyett új lapradiátorokat építettek be. Az irodában található mosdót is újra cserélték.

A Kisbéri Többcélú Kistérségi Társulás, a Családok és időskorúak szociális ellátásának kistérségi szintű fejlesztése című projekt megvalósításához nyert támogatást. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott összeg 143 912 703,-Ft. Az Új Széchenyi Terv keretében, a Kisbéri kistérség szociális és gyermekjóléti alapszolgáltatási központ alapvető infrastrukturális feltételei, 161,6 mFt-ból valósultak meg. A szolgáltatások – a nappali ellátás kivételével, minden településen, önálló helyszínen elérhetővé váltak, amely megsokszorozza a munkavégzés hatékonyságát. Az épület felújításokkal 15 új telephely jött létre, és a központ is megújult. A családsegítő központ munkatársai nemcsak Kisbéren, hanem a térség községeiben is segítenek a hozzájuk forduló rászorulókon.

uszt_szlogen_eumondat

 

Kisbéri Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ

2870 Kisbér, Angolkert 1.

Tel.: 34/353-133

Nyitva: H-Cs: 07.30-16.00, P.: 07.30-13.30